Udgivet i Fest og Farver

Vild med øl? Få den bedste oktoberfest i München med disse 5 råd

Af Ølkrus.dk

Når oktoberfest afholdes, er det for alle ølelskere nemt at sætte lighedstegn med liv og glade dage samt fest og godt humør. Hvert år byder den tyske folkefest flere millioner mennesker velkommen til en begivenhed med fest, musik og de velkendte traditioner hvor øllet spiller en væsentlig rolle.

Til trods for at man måske har styr på hvordan man forbereder sig og griber oktoberfesten an, kan man have en tendens til at overse relevante overvejelser og forbehold, der nemt kan medvirke til, at man får den bedst mulige oplevelse ud af den tyske begivenhed.

Her får du 5 gode råd der er værd at have med i sine overvejelser:

1. Få styr festlighedens åbningstider samt de forskellige tidsrum for de forskellige oplevelser

Der er næppe noget der kan virke mere irriterende, end at gå glip af noget man havde set frem til. Hvornår spiller musikken, hvornår er det muligt at tilgå attraktionerne og hvornår starter og slutter folkefesten i det hele taget dagene af?

Mange kommer for øllet og de tilhørende traditionelle festligheder, hvor øllet også har sit første traditionsdrevne serveringstidspunkt, som man måske ikke ønsker at gå glip af. Få styr på de relevante tidspunkter for dig så du er forberedt på, at få det meste ud af hvad du kommer efter.

Det er dejligt bekvemt at have styr på hvornår maden ikke længere serveres, hvornår musikken spiller, samt hvornår de forskellige dage og parader er, så du ikke dukker op til "familiedagen" med modstridende forventninger.

2. Sæt dig ind i oktoberfestens traditioner og påklædning

Få den ultimative oktoberfest-følelse ved at sætte dig ind i begivenhedens traditioner samt den traditionelle mode. Når man nævner oktoberfest, vil de fleste nok associere det med den bemærkelsesværdige traditionelle påklædning, der i de festlige tider pryder gader og stræder. Hvis du sigter efter at gå "all in" på folkefestens festligheder, vil det kunne glæde dig at sætte dig ind i festens traditioner.

Ønsker du at anskaffe dig den velkendte traditionelle påklædning eller kostume, de omtalte loferls eller indsigt i hvordan man efter traditionen tro opsætter sit hår i yndefulde opsætninger? Så er dette skridtet mod at få den optimale følelse og tilknytning til den tyske folkefest og dens traditioner, der medvirker til at give den fulde oplevelse.

3. Sikr dig overnatning tæt på oktoberfest - allerede hjemmefra

Oktoberfest er en begivenhed besøgt af flere millioner mennesker årligt, hvor en stor andel kommer langvejs fra. Dette er ensbetydende med, at overnatning tæt på er en væsentlig og attraktiv løsning for mange - måske også for dig.

Med overnatning i området har du en sikker base, hvor du nemt og bekvemt kan have et tilholdssted, tage en pause når som helst og samtidigt altid være tæt på festlighederne. Det er derfor en god idé at sikre sig overnatning allerede hjemme, da dette som sagt er en attraktiv løsning for mange tilrejsende, uanset om der snakkes hotel, hostel, camping eller noget helt fjerde, og det kan dermed virke stort set umuligt, at skulle finde overnatning når først man ankommer.

4. Lej en bil og udnyt tiden før eller efter - selvfølgeligt uden alkohol i blodet

Når man befinder sig i München, hvor oktoberfesten er den store hovedaktør, er det en oplagt mulighed for at bruge dagene optil eller efter, eller måske imens, til at udforske hvad den tyske kultur ellers har at byde på. Lej en bil på denne side der tilpasser sig dig og dine behov, der samtidigt giver dig flere muligheder for nemt at kunne komme rundt omkring, så du kan tage en pause fra festlighederne, eller nemt kan komme til dit hotel, hvis du har bosat dig et stykke væk.

Dermed kan du med en lejet bil sikre dig den nødvendige transport, hvad end du skal til og fra lufthavn, hotel eller rundt til de forskellige attraktioner som er lagt ind i planerne.

Husk dog altid at lade øllen og alkoholen stå når du sidder bag rettet.

5. Pas på dig selv

Hvad end du besøger oktoberfesten i en weekend, en uge eller satser på at bruge længere tid i det festlige omfang, er der en væsentlig ting der er enormt vigtig at huske på; pas på dig selv! Pas på dig selv og ikke mindst på andre, kend dine grænser og dig selv når du bevæger dig blandt de tyske traditioner.

Oktoberfest står i øllets tegn, og man ser sig sjældent uden et glas i hånden, hvilket kan lede til at man måske hurtigt finder tendensen til at følge stemningen og drikke en smule mere, end hvad man måske egentligt kan tåle.

Den tyske folkefest har meget at byde på, alt efter hvor meget tid man bruger i selskab med oktoberfestens mad, drikkelse, underholdning og hvad du ellers finder på pladsen, er det en hovedregel at mærke efter - at passe på sig selv, huske at få drukket og spist og ikke mindst huske sin søvn - så man får mest muligt ud af festlighederne, og er klar til at feste med manér dag efter dag - i bedste velgående.

Find det du mangler på ølkrus.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 629 produkter fra mere end 69 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.120 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-20 08:43:52.

10
Produkttyper
629
Produkter
30
Brands
69
Forhandlere
1.120
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.